Chicken Bajgle – nowe kanapki w Chilli Mili z chrupiącym kurczakiem

Chicken Bajgle – nowe kanapki w Chilli Mili z chrupiącym kurczakiem
fot. Chilli Mili Były już Chicken Dogi, były Chicken Kebsy, pora na Chicken Bajgle! Restauracja Chilli Mili kolejny raz zaskakuje swoich klientów ciekawym pomysłem na serwowanie kurczaka w złocistej panierce.
istotne.pl 86 restauracja, jedzenie

Kanapka na bazie puszystej bułki z dziurką zawiera obowiązkowo kawałek chrupiącego stripsa i w zależności od wariacji chorizo, bekon lub świeże warzywa z sosem ziołowym. Do wyboru są trzy wersje nowej kanapki.

– Choć bajgle powszechnie kojarzą się z opcją śniadaniową, w Chilli Mili będą serwowane przez cały dzień – mówi manager restauracji Chilli Mili w Bolesławcu. – To propozycja nieco mniejsza i tańsza od klasycznego burgera, ale równie wypasiona jeśli chodzi o dodatki. Stanowi szybką przekąskę, a w zestawie z frytkami i napojem serwowanym bez limitu, nadaje się na lunch, bądź kolację.

Chicken Bajgle zadebiutowały w menu Chilli Mili we wtorek 1 lutego. Dostępne są do końca marca w trzech wariantach:

  • DADDY KUR – z grillowanym bekonem i sosem barbecue
  • HOT CHICK – z grillowanym chorizo i sosem chrzanowym
  • GREENGO STAR – z rukolą, warzywami i sosem ziołowym
Chicken Bajgle – nowe kanapki w Chilli Mili z chrupiącym kurczakiemChicken Bajgle – nowe kanapki w Chilli Mili z chrupiącym kurczakiemfot. Chilli Mili

Jeden bajgiel kosztuje 16 zł, a w zestawie z frytkami i Dolewką napojów bez limitu 25 zł. Danie można zamówić na miejscu, na wynos lub na dowóz.

Restauracja Chilli Mili słynie z wyśmienitego kurczaka w panierce, podawanego na wiele różnych sposobów. Oprócz Chicken Bajgli warto tam skosztować kubełków pełnych stripsów i skrzydełek, chicken burgerów, tortilli, chizadilli, sałatek i wielu innych ciekawych dań.

Restauracja dowozi jedzenie na terenie Bolesławca i okolic. Zamówień można dokonywać online na stronie

Chilli Mili zlokalizowane przy ul. Prusa 16/18 lok. 15

Lokal otwarty jest codziennie w godzinach 11:00-21:00, w piątki i soboty do 22:00, a w niedzielę od 12:00 do 21:00.

Chicken Bajgle – nowe kanapki w Chilli Mili z chrupiącym kurczakiemChicken Bajgle – nowe kanapki w Chilli Mili z chrupiącym kurczakiemfot. Chilli Mili

O Chilli Mili

Sieć restauracji franczyzowych Chilli Mili powstała w 2018 roku, kiedy otwarte zostało 5 restauracji w różnych zakątkach Polski. Dziś jest to już 10 czynnych lokali plus 3 w budowie. W Chilli Mili serwowane są dania na bazie kurczaka w chrupiącej panierce. To właśnie odpowiednio przyrządzony kurczak jest ich najlepszą wizytówką. Autorska marynata i panierka to sekrety jego doskonałego smaku, który sprawia, że goście restauracji chętnie wracają po więcej wrażeń kulinarnych. Bogate menu, oferta dostosowana dla każdego, nawet najmłodszego klienta, to składowe sukcesu franczyzy Chilli Mili. Warto również wspomnieć o stylowym wnętrzu i klimacie panującym w lokalach. A ten bez wątpienia można nazwać wyjątkowym. Starannie dobrane dodatki, wygodne sofy i łagodne oświetlenie czynią lokale przytulnymi miejscami, w których dobrze się rozgościć i zostać na dłużej. Z przyjaciółmi, rodziną, czy współpracownikami – w Chilli Mili można zjeść pyszne dania i odpocząć od szarej rzeczywistości. Są to modne miejsca, gdzie gromadzą się lokalne społeczności. Chilli Mili odmienia szarą przestrzeń, odznaczając kolejne punkty na mapie, nie tylko Polski. www.chillimili.pl

tekst zlecony