Braki magazynowe cukru zdają się nie mieć końca. W ubiegłym tygodniu sprawdziliśmy kilka popularnych sklepów i dyskontów, w których miejsce cukru wciąż zastępują palety z mąką lub jedynie kartka nakładająca ograniczenie max. 10 kg na jednym paragonie.
Sezon, w którym cukier jest nam podwójnie, a nawet potrójnie bardziej potrzebny, czyli czas przetworów, nastał właśnie teraz, gdy rynek jest dość niestabilny. Na dodatek ceny w hurtowniach potrafią zmienić się z dnia na dzień. W takim wypadku ceny w małych sieciowych sklepach potrafią być dużo niższe. Dlatego mali przedsiębiorcy wybierają tańszą opcję, a wypadkową takiej decyzji są braki magazynowe.
W poszukiwaniu cukru przemierzyliśmy Bolesławiec i znaleźliśmy miejsce, w którym cukru cały czas jest pod dostatek.
W Restauracji WINESTONE cukru dla gości NIGDY NIE ZABRAKNIE!
W stylowej restauracji możecie zamówić kawę ze starannie wyselekcjonowanych ziaren palonych na specjalne zamówienie bolesławieckiej restauracji. Obsługa cyklicznie szkolona jest z różnych stylów parzenia i przygotowywania kawy.
Obowiązkowo do każdej filiżanki tego pobudzającego napoju otrzymacie białe złoto – cukier (lub cukier trzcinowy, wedle życzenia).
Winestone znane z wyśmienitych festiwali owoców morza i nie tylko, od niedawna rozbudowuje swoją ofertę deserową.
Goście przed decyzją o deserze mogą zdecydować, która propozycja wygląda ich zdaniem najciekawiej. Różne propozycje wystawione są na ladzie chłodniczej w centrum restauracji.
W ostatnich dniach mogliśmy skosztować takich frykasów jak:
- Galaretka cydrowa,
- Mus mango-kokos,
- Krem czekoladowy z mascarpone i owocami,
Oraz wielu rodzajów ciast.
Jesteśmy pewni, że słodkości na pewno nie zabraknie na Placu Popiełuszki 2, ale by nie zabrakło miejsc dla żadnego z naszych czytelników polecamy dokonać rezerwację pod numerem tel. 573 207 972 lub przy barze w restauracji WINESTONE.
W celu stworzenia tekstu został użyty fragment artykułu pt. „ Słodkości w WINESTONE nie zabraknie”.