materiał promocyjny

Carrefour przy Śluzowej: ryby wędzone prosto znad morza i wędliny od lokalnych dostawców!

Mięso i wędzone ryby
fot. Carrefour Śluzowa Supermarket Carrefour przy ul. Śluzowej oferuje co tydzień świeże wędliny od lokalnych dostawców, a co około dwa tygodnie ryby wędzone prosto znad morza. Hitem jest tatar z łososia. Na ryby można składać zamówienia w sklepie.
istotne.pl 86 carrefour, sklep, ryba

Reklama

Szynki, polędwice, kiełbasy boczek wędzone w lokalnych wędzarniach i od lokalnych producentów są dostępne w sklepie w czwartek, piątek i sobotę. Swojskie wędliny, kruche i aromatyczne zadowolą każdego, kto ceni sobie jakość. Ważne jest to, że wędliny pochodzą z naszego regionu i przyrządzane są dla klientów Carrefoura ze smakiem i z sercem oraz dzięki fachowej wiedzy.

Świeże ryby wędzone znad morza – zdrowie na Twoim stole

Ryby wędzone przywożone są co dwa tygodnie do sklepu prosto znad morza. Najbliższa dostawa 25 lutego. W sprzedaży: łosoś (płat), makrela, srebrzyk, halibut i karmazyn. Hitem jest tatar z łososia, to polska odpowiedź na azjatyckie sushi czy sashimi. Posiekany drobno filet z ryby doprawiony sokiem z cytryny, oliwą i dodatkami  doskonale smakuje podany ze świeżą bagietką lub sałatą. Zachwyci każdego smakosza owoców morza.

Makrelałosoś znajdują się w pierwszej trójce ryby o najwyższych wartościach odżywczych. Bogate w witaminy A, D, E oraz z grupy B – ten zestaw witamin wpływa na poprawę stanu skóry, opóźnia powstawanie zmarszczek, chroni oczy, wzmacnia kości i zęby. Zawarty w rybach wapń i fosfor wzmacniają układ kostny, cynk wspomaga serce i układ krwionośny poprzez regulację ciśnienia, miedź ma właściwości antybakteryjne, jod wspomaga pracę tarczycy, a selen ochrania błony komórkowe i krwinki czerwone. Obie ryby dostarczają sporych ilości kwasów omega-3 i omega-6.

Karmazyn wyróżnia się małą zawartością tłuszczu i cholesterolu, w 100 g mięsa jest 1,54 g tłuszczu i tylko 52 mg cholesterolu. Karmazyn to chuda porcja wartościowych tłuszczy wielonienasyconych, w tym kwasu omega-3.

Warto urozmaicić dietę o halibuta, bo dostarcza on dużej ilości łatwo przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, składników mineralnych: potas, fosfor, selen, magnez, oraz witamin z grupy B. Charakteryzuje się niską kalorycznością, dzięki czemu sprawdzi się u osób dbających o linię.

Srebrzyk ma delikatne mięso, nieco słodkawe i świetnie smakuje jako ryba wędzona. Srebrzyka łowi się po wschodniej stronie Atlantyku od Islandii, Lofotów i północnej Norwegii do kanału La Manche i Bretanii.

Supermarket Carrefour, ul. Śluzowa nr 21 otwarty jest od poniedziałku do soboty: 6:30-21:30.

Reklama