Weekend z Owocami Morza – warsztaty łączenia wina z potrawami w Winestone

Weekend z Owocami Morza – warsztaty łączenia wina z potrawami w Winestone
fot. istotne.pl Połączenie potrawy i idealnie dobranego do niej trunku to umiejętność restauratorów z najwyższej półki, to również sensualna podróż dla smakoszy. W Winestone w Bolesławcu już w najbliższy czwartek odbędzie się, po pandemicznej przerwie, kolejne spotkanie, w których goście zasmakują dań z owoców morza i dobranego do nich wina.
istotne.pl winestone

„Odkryj smaki Winestone” to warsztaty, na których goście uczą się, jak połączyć wino z odpowiednim daniem. Podczas spotkania prezentowanych będzie pięć smaków win z odpowiednio dobranymi daniami. Wydarzenie „Odkryj smaki Winestone” to też możliwość uzyskania podstawowej wiedzy o regionach, z których pochodzą najciekawsze szczepy winne na świecie.

Podczas wspólnego wieczoru uczestnicy zdegustują:

  • tatara z łososia ze świeżym szczawiem,
  • krewetki w sosie ze świeżego mango i dzikim ryżem,
  • burgera z ośmiornicą w sosie marinara z włoską Ndują,
  • steka z tuńczyka w sosie Buerre Blanc z hiszpańskimi churros,
  • smażone lody z flambirowanym w trawie żubrowej bananem.

Kolacja rozpocznie się o g. 19:00.

Koszt kolacji (5 dań+5 win) to 189 zł/os.

Rezerwacje na czwartkowy wieczór przyjmowane są:

Kontynuacją Weekendu z Owocami Morza będzie dostępny od piątku do niedzieli lodowy stół, na którym znajdą się mule, krewetki argentyńskie, ostrygi czy świeże ryby.

Koniecznie zajrzyjcie w ten weekend do Winesotone!

tekst zlecony