„Odkryj smaki Winestone” to warsztaty, na których goście uczą się, jak połączyć wino z odpowiednim daniem. Podczas spotkania prezentowanych będzie pięć smaków win z odpowiednio dobranymi daniami. Wydarzenie „Odkryj smaki Winestone” to też możliwość uzyskania podstawowej wiedzy o regionach, z których pochodzą najciekawsze szczepy winne na świecie.
Podczas wspólnego wieczoru uczestnicy zdegustują:
- tatara z łososia ze świeżym szczawiem,
- krewetki w sosie ze świeżego mango i dzikim ryżem,
- burgera z ośmiornicą w sosie marinara z włoską Ndują,
- steka z tuńczyka w sosie Buerre Blanc z hiszpańskimi churros,
- smażone lody z flambirowanym w trawie żubrowej bananem.
Kolacja rozpocznie się o g. 19:00.
Koszt kolacji (5 dań+5 win) to 189 zł/os.
Rezerwacje na czwartkowy wieczór przyjmowane są:
- na stronie winestoneboleslawiec.pl
- telefonicznie +48 573 207 969
Kontynuacją Weekendu z Owocami Morza będzie dostępny od piątku do niedzieli lodowy stół, na którym znajdą się mule, krewetki argentyńskie, ostrygi czy świeże ryby.
Koniecznie zajrzyjcie w ten weekend do Winesotone!