Nowa oferta w Carrefour przy Śluzowej: wędliny Nowicki Naturalnie

Nowa oferta w Carrefour przy Śluzowej: wędliny Nowicki Naturalnie
fot. Nowicki naturalnie Wyjątkowa oferta w Carrefour przy ul. Śluzowej. Wędliny od producenta wpisanego do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski. Nowicki Naturalnie oferuje wyroby w 100% naturalne. Bez barwników, ulepszaczy smakowych, substancji mięso zastępczych, sztucznych aromatów, białek oraz środków poprawiających wiązanie wody.
istotne.pl carrefour

Tradycyjna receptura i lokalna, mała ubojnia. Smaczne, zdrowe i naturalne wędliny w ofercie sklepu Carrfeour przy ul. Śluzowej: szynki, szynki pieczone, baleron. polędwiczki wędzone, surowe, kiełbasy białe parzone, żywiecka, szynkowa, kabanosy. Dodatkowo wołowina suszona pakowana oraz produkty w słoikach: wątrobianka, salcesony i smalec.

W wędlinach są tylko naturalne konserwanty; sól oraz peklosól, które wykorzystywane są w długim procesie peklowania mięs. Starannie wyselekcjonowane mięso użyte do produkcji pochodzi z małej, lokalnej ubojni. Przyprawy takie jak: kolendra, majeranek, kardamon, czosnek, jałowiec, kminek, gałka muszkatołowa nadają wędlinom Nowicki Naturalnie niepowtarzalnego smaku. Niesamowitego aromatu nadaje tym produktom długotrwały proces wędzenia naturalnego drewnem olchowym.

Tradycja wytwarzania wędlin w rodzinie Nowickich sięga roku 1936. Rodzinna firma, prężnie się rozwijająca i skutecznie utrwalająca swoją markę na rynku, specjalizuje się w produkcji wędlin i wędzonek metodą tradycyjną. Starannie wyselekcjonowane mięso wieprzowe pochodzi z lokalnej ubojni. Dziś wędliny wytwarza wnuk Jana Nowickiego (pierwszy właściciel) – Jacek. Bazę do przygotowywania wyrobów stanowi głównie wieprzowina złotnicka. Nie stosuje się żadnych barwników, substancji smakowych, białek ani substancji poprawiających wiązanie wody. Naturalnym konserwantem produktów jest sól oraz peklosól, stosowane w długim procesie peklowania mięs. Wędzenie odbywa się naturalnym dymem olchowym. Za swoje wyroby firma otrzymała już wiele cennych wyróżnień. Jej specjałami są m.in. kiełbasy podsuszane, parzone i surowe, parówkowe, wędzonki oraz pasztety zapiekane.

tekst zlecony