Wielkie grillowanie z Focis!

Wielkie grillowanie z Focis!
fot. Ficis Moda na grille gazowe trwa w najlepsze. Dlaczego? Ponieważ coraz więcej klientów ceni zdrowie, wygodę, czas i przede wszystkim smak. Już 5 i 6 kwietnia start sezony grillowego z firmą Focis w Legnicy przy Nowodworskiej nr 17. Doświadczeni kucharze zaprezentują jak przyrządzić wiele potraw na grillu gazowym. Zaprezentujemy najnowszy grill Keg, na którym przygotujemy: łososia, żeberka, krewetki, czy kukurydzę.
istotne.pl grillowanie

Grillowanie na grillu gazowym to nie tylko mięso. Marzy Ci się włoska, domowa pizza? Różnorodność posiłków jest tu nieskończona. A przy tym wszystkie przyrządzone potrawy są zdrowe.

Kilka lat temu, gdy byliśmy zaproszeni na grilla,z góry można było przewidzieć menu: była karkówka i kiełbasa. Dziś organizując grilla, menu dla gości jest niespodzianką. Możemy grillować kurczaki na różnie obrotowym, przy tym grillować warzywa i jeszcze zrobić gorącą czekoladę. Możemy nawet przyrządzić pyszną domową pizzę.

Co wyróżnia grille gazowe i na co zwróci uwagę?

Zdrowie

Po pierwsze zdrowie. Często powtarzamy, że ono liczy się najbardziej. Warto więc doczytać jak szkodliwe jest grillowanie na brykietach i tego typu opałach. Grillowanie na grillach gazowych to dbanie o zdrowie swoje i swojej rodziny.

Wygoda

Kolejną różnica to wygoda .Grille gazowe nie maja sobie równych pod względem obsługi. Wyobraź siebie, że wracasz późnym wieczorem do domu, po ciężkim dniu, przekręcasz tylko pokrętło, wciskasz przycisk zapalarki i po 10 minutach zaczynasz grillowanie na świeżym powietrzu. Czyszczenie nie wymaga wysypywania popiołu i resztek węgla.

Mamy w ofercie grille producenta, który wygodę w obsłudze urządzeń zrobił głównym atutem produktu. W tym roku wprowadzamy do oferty grille do zabudowy i grille zasilane gazem ziemnym. Dzięki czemu grillowanie staje się jeszcze bardziej wygodne.

Czas

Szybkie nagrzewanie grilla i wysoka temperatura, znacznie skróci czas przygotowania potraw na grillach gazowych. W grillach węglowych, prędzej cali się zadymimy, nim przygotujemy jedzenie.

Smak

Ale to, co cieszy najbardziej w grillach gazowych to smak. Smak grillowanych potraw nie pochodzi z węgla, jak błędnie uważa wiele osób. Smak, który kojarzymy z grillem, jest rezultatem odparowywanych z potraw soków i tłuszczów. Dzięki wysokiej temperaturze osiąganej w dobrych urządzeniach, szybko ścinamy białko i zamykamy pory w zewnętrznej części mięsa. Gwarantuje to soczystość i kruchość. Nasze słowa podczas pokazów poprzemy dowodami. Wszystkich potraw będzie można spróbować i wyrobić sobie własne zdanie.

Postaw na jakość!

Część klientów, która się do nas zgłasza, posiada już grilla, który nie działa tak, jakby sobie tego życzyli. Mają trudności z rozpaleniem i utrzymywaniem ciepła, przekładaniem jedzenia, żeby się nie przypaliło. Jakież to frustrujące!

– Oczywiście jest wiele urządzeń na rynku i nie na każdym grillu przyrządzimy potrawy, które zadowolą naszych znajomych i rodzinę. Doradzam przed zakupem skonsultować się z naszym salonem. Czas pozbyć się starego grilla i wymienić na model, który będzie nam służył lata i przede wszystkim będzie cieszył. – Mówi właściciel Focis Andrzej Zalewski. – Nasze słowa podczas pokazów poprzemy dowodami. Wszystkich potraw będzie można spróbować. Dla osób, które nie mogą nas odwiedzić w ten weekend, zapraszam do kontaktu. Będziemy organizować piątki przy grillu z Focis. Znajdą Państwo u nas wielu producentów. A co najważniejsze, można grille porównać i zdecydować na miejscu w salonie, który będzie najlepszy dla Państwa. – Gwarantuje właściciel.

Sezon grillowy z Focis

Już 5 kwietnia w piątek od 15;00 do 22:00 i 6 kwietnia w sobotę od 10:00 do 15:00 start sezony grillowego z firmą Focis. Wstęp wolny. Doświadczeni kucharze zaprezentują jak przyrządzić wiele potraw na grillu gazowym. Będziemy wędzić ryby, grillować i zaprezentujemy najnowszy grill Keg, na którym przygotujemy między innymi łososia, żeberka, krewetki czy kukurydzę.

– Potraw będzie wiele, zależy nam, żeby pokazać jak najwięcej możliwości grilli gazowych naszym klientom – mówi właściciel. – Pokażemy sposób przygotowania pizzy na grillu gazowym, która jest hitem na naszych eventach od kilka lat. Zaprezentujemy sztukę gotowania na ogniu. Przygotowaliśmy warsztaty wyboru wina do potraw i wiele więcej. Jesteśmy również dla państwa, jeśli chcą państwo wybrać idealnego grilla gazowego, odpowiedniego do potrzeb. Nasi doradcy podczas weekendu będę prezentować różne modele oraz przydatne akcesoria, których mamy prawie dwieście w naszej ofercie.
Dla wygodnym mamy też termometry informujące, kiedy potrawa jest gotowa. Zapraszamy serdecznie na nasze grillowanie – dodaje Andrzej Zalewski.

Kontakt

Szukasz grilla gazowego, skontaktuj się z naszymi doradcami:

T: 693 118 555

T: 794 496 777

tekst zlecony