Potrawy do stołu wielkanocnego przygotowali uczniowie I i II klasy Zasadniczej Szkoły Zawodowej o specjalności kucharz małej gastronomii z Powiatowego Zespołu Szkół Specjalnych w Bolesławcu. Ewelina, Maciej, Irena, Anna, Barbara i Emilia przygotowywali potrawy pod opieką Lucyny Didyk.
Na stole znalazły się jajka faszerowane szynką i pieczarkami, sałatki wielowarzywne, szynki zawijane z farszem orzechowym i serowym, kanapki wiosenne, babka piaskowa oraz półmisek wędlin. Do dekoracji użyto samodzielnie upieczonych baranków z ciasta drożdżowego. Uczniowie wykazali się dużym kunsztem w nakryciu i dekoracji stołu wielkanocnego.
Na spotkaniu w Powiatowym Zespole Szkół Specjalnych byli gościnnie obecni także kierownik, wychowawca i podopieczni z II Środowiskowego Domu Samopomocy.
(informacja własna)