Z.C. „Bolesławiec” na Festiwalu Kulinarnym we Wrocławiu

Z.C. „Bolesławiec” na Festiwalu Kulinarnym we Wrocławiu
fot. Z.C. Bolesławiec W lutym Zakłady Ceramiczne „Bolesławiec” Sp. z o.o. uczestniczyły w Festiwalu Kulinarnym odbywającym się w ramach Międzynarodowych Targów Turystycznych we Wrocławiu.
istotne.pl z.c.bolesławiec, przemysław bogucki, marcin kurzawa, szymon kupkiewicz

W czasie trwania targów odbywały się między innymi pokazy kulinarne w wykonaniu szefów kuchni, prezentacje i degustacje produktów. Gotowano dania z różnych regionów Polski, kuchni gruzińskiej oraz przygotowywano słodkości. Wszystkie dania prezentowano na naczyniach, których producentem są nasz rodzime Zakłady Ceramiczne. Goście odwiedzający targi mogli więc zobaczyć w całej okazałości ceramikę bolesławiecką produkowaną w Zakładach.

Polską kuchnię współczesną prezentował Przemysław Bogucki (Boutique Brajt Restaurant & Rooms). Kuchnię dolnośląską z wykorzystaniem produktów lokalnych Marcin Kurzawa (Manufaktura Smaku).

W sobotę królowała kuchnia gruzińska, która charakteryzuje się między innymi różnorodnością przypraw oraz prostotą wykonania. Zróżnicowanego smaku nadawały tej kuchni baranina, bakłażany, oryginalne sery, arbuzy, melony, winogrona, granaty, orzechy włoskie, czosnek, fasola, a przede wszystkim zioła które nadają kuchni gruzińskiej tak zróżnicowanego smaku.

W niedzielę odbyły się między innymi pokazy dekorowania tortów w wykonaniu Szymona Kupkiewicza z bloga kulinarnego Simon Cook's.

Konkurs na najciekawsze stoisko na Targach Ambiente 2016

Szanowni Państwo Zakłady Ceramiczne „Bolesławiec” biorą udział w konkursie na najciekawsze stoisko na targach Ambiente 2016 we Frankfurcie nad Menem. Proszą o Państwa głosy do 9 marca 2016.
Proszę wejść na stronę EXPACE i z listy po prawej stronie wybrać stoisko Z.C. Bolesławiec (trzecia pozycja) i wystawić ocenę 5.
Dziękujemy bardzo!