Uczniowie ZSOiZ w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii

Uczniowie ZSOiZ w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii
fot. ze zbiorów prywatnych uczniów ZSOiZ Podopieczni Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wybrali się na wycieczkę zawodoznawczą do Poznania.
istotne.pl zsoiz, wycieczka

W ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego na Dolnym Śląsku II uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, działającego przy Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. majora Henryka Sucharskiego w Bolesławcu, wzięli udział w wycieczce zawodoznawczej do Poznania.

Podopieczni ZSOiZ (pod opieką nauczycielek: Małgorzaty Plis-Lozer, Doroty BiernatMałgorzaty Tubaj) mieli okazję spotkać się z władzami tamtejszej Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii, obejrzeć film o uczelni, a także uczestniczyć w pokazie sztuki kelnerskiej oraz pokazie gastronomicznym, przygotowanym przez szefa kuchni Beverly Hills – Tomasz Adamskiego.

(informacja: ZSOiZ/ii)