Gdzie naprawia sie mikrofale w Bolesławcu

  • Anonim (AtPx6M), 2014-06-22 16:12 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Gdzie naprawia sie mikrofale w Bolesławcu?

  • Anonim (ANGHCE), 2014-06-22 16:44 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Mikrofala jest szkodliwa. Skoro się zepsuło, wyrzuć w czorty i więcej nie używaj.

  • Anonim (AE7Ckj), 2014-06-23 07:46 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Niefachowa naprawa może narazić cie na napromieniowanie mikrofalami.

  • Anonim (AtPyo0), 2014-06-23 08:59 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Nie polecam naprawiać, polecam wywalić i dowiedzieć się jak szkodliwe jest podgrzewane jedzenie w tym dziadostwie. Nie dość że pozbawia wszystkich właściwości odrzywczych, których i tak jest mało ze wzgledu na konserwanty itd. to dodatkowo zamienia potrawę w pewnego rodzaju toksynę.
    2014-06-23, 09:00... przepraszam za błąd ;-).
    2014-06-23, 09:05Gotowanie w kuchenkach mikrofalowych niszczy molekularną integralność produktów, powodując przekształcenie aminokwasu L-proliny w D-prolinę, czyli toksynę wpływającą na układ nerwowy, wątrobę i nerki. Eksperymenty wykazały, że gotowanie w kuchenkach mikrofalowych degenerująco wpływa na budowę cząsteczkową pożywienia tak, że po ich zjedzeniu mogą występować w organizmie człowieka zmiany strukturalne, funkcjonalne i immunologicznie. Pokarm taki zawiera molekuły i energie, których nie zawiera pokarm gotowany sposobem, jakiego używano od czasu wynalezienia ognia. [The Lancet 09. 12. 1989].

    Istnieje rozległa literatura naukowa dotycząca niebezpiecznego wpływu promieniowania mikrofalowego na żywe organizmy. Dlatego zadziwiające jest, jak niewiele zrobiono, aby zastąpić tę szkodliwą technologię inną, pozostającą w zgodzie z naturą. Wytworzone technicznie mikrofale działają na zasadzie prądu zmiennego. Atomy, cząsteczki i komórki poddawane temu silnemu promieniowaniu zmieniają polaryzację od 1 do 100 miliardów razy na sekundę. Żadne atomy, cząsteczki czy komórki jakichkolwiek żywych organizmów nie są w stanie wytrzymać przez dłuższy czas takiego nacisku niszczącej siły, nawet przy niewielkim, mierzonym w miliwatach, natężeniu. Ze wszystkich naturalnych substancji, które są spolaryzowane, tlen występujący w cząsteczkach wody wykazuje największą wrażliwość. Sposób, w jaki ogrzewają mikrofale, polega zatem na wytwarzaniu tarcia poprzez nacisk wywierany na cząsteczki wody. Ich struktura molekularna zostaje rozbita i ulegają one deformacji (izomeryzm strukturalny), stają się one jakościowo upośledzone.
    2014-06-23, 09:08Tutaj cały artykuł .

    http://kucharz.wieszjak.polki.pl/organizacja-kuchni/223426,O-szkodliwosci-uzywania-kuchenek-mikrofalowych.html .

  • Anonim (ANx1V5), 2014-06-23 13:24 Cytuj Zgłoś nadużycie

    A jakież to "energie" zawiera ten pokarm?
    Ludzie, myślcie! Podgrzewanie to podgrzewanie - zawsze polega na tym samym.

  • Anonim (ANb6KG), 2014-06-23 20:13 Cytuj Zgłoś nadużycie

    W takim razie - Na zdrowie! Zupełnie szczerze. I autentycznie. Bo nie wiesz, o czym pisał przedmówca, powołując się na naukowe źródło... A każdy niedowiarek, niech zrobi prosty test. Wystarczy podlewać dowolną roślinkę (kwiatek) wodą uprzednio podgrzaną w mikrofali. Po dwóch tygodniach będzie efekt.

  • Anonim (AtPxqH), 2014-06-23 20:44 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Naprawiałem swoją, mikrowyłączniki siadają jeśli nie głowica /jak działa podgrzewanie grzałką, są też tam bezpieczniki topikowe szklane /.

  • Reklama

  • A ja wolę "patelnię".

  • Anonim (AE7Gs6), 2014-06-23 22:41 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Głowicę to masz chyba na szyi.

  • Anonim (ANyZmK), 2014-06-24 08:06 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Mikrofale – rodzaj promieniowania elektromagnetycznego o długości fali pomiędzy podczerwienią i falami ultrakrótkimi, zaliczane są do fal radiowych. W różnych opracowaniach spotyka się różne zakresy promieniowania uznawanego za promieniowanie mikrofalowe, przykładowo od 1 mm (częstotliwość 300 GHz) do 30 cm (1 GHz)[1], częstotliwość = 3·109 ÷ 3·1012 Hz, a długości λ = 10−4 ÷ , 1 m [2]. Ten zakres pokrywa również pasma UHF oraz EHF (fale milimetrowe).

  • Anonim (AtPxqH), 2014-06-24 14:13 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Tak anonim mam głoowicę na szyi dłatego potrafię naprawić wszystko agd RTV inne kapejszen!

  • Anonim (AE7MQI), 2014-06-24 15:33 Cytuj Zgłoś nadużycie

    "Fachofcuf" ci u nas dostatek. :-)
    Jak nie wiesz do czego jest magnetron to lepiej nie wkładaj tam łapek, bo ci zawory puszczą.

  • Anonim (AE7g8q), 2014-06-24 22:07 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Najlepiej kupić nową :P.

  • Tomek (elzPpB), 2017-07-06 23:35 Cytuj Zgłoś nadużycie

    Szkoda, że ten IZOMERYZM STRUKTURALNY nie jest żadnym naukowym terminem. Częstotliwość z jaką cokolwiek się dzieje w kuchenkach to 2,4GHz co odpowiada dokładnie 2,4 mld zmian na sek. a nie od 1 do 100. Totalny niedouk. Jeśli cokolwiek gotujemy to nie dzieje się nic innego jak tarcie cząsteczek o siebie czyli to samo co przy mikrofalach....może jeszcze szybciej niż 2,4 mld razy /sek?

    Jaka szkoda, że nie da się w mikrofali niczego napromieniować tak by podane na stół mogło świecić albo chociaż żeby coś naładować tymi mikrofalami...

    Autorowi tych bzdetów życzę zdrowia na nogi, bo na głowę już niestety zdecydowanie za późno.

  • anonim (AN0dkS), 2017-07-07 23:11 Cytuj Zgłoś nadużycie
    (AtPyo0) napisał(a):

    Nie polecam naprawiać, polecam wywalić i dowiedzieć się jak szkodliwe jest podgrzewane jedzenie w tym dziadostwie. Nie dość że pozbawia wszystkich właściwości odrzywczych, których i tak jest mało ze wzgledu na konserwanty itd. to dodatkowo zamienia potrawę w pewnego rodzaju toksynę.
    2014-06-23, 09:00... przepraszam za błąd ;-).
    2014-06-23, 09:05Gotowanie w kuchenkach mikrofalowych niszczy molekularną integralność produktów, powodując przekształcenie aminokwasu L-proliny w D-prolinę, czyli toksynę wpływającą na układ nerwowy, wątrobę i nerki. Eksperymenty wykazały, że gotowanie w kuchenkach mikrofalowych degenerująco wpływa na budowę cząsteczkową pożywienia tak, że po ich zjedzeniu mogą występować w organizmie człowieka zmiany strukturalne, funkcjonalne i immunologicznie. Pokarm taki zawiera molekuły i energie, których nie zawiera pokarm gotowany sposobem, jakiego używano od czasu wynalezienia ognia. [The Lancet 09. 12. 1989].

    Istnieje rozległa literatura naukowa dotycząca niebezpiecznego wpływu promieniowania mikrofalowego na żywe organizmy. Dlatego zadziwiające jest, jak niewiele zrobiono, aby zastąpić tę szkodliwą technologię inną, pozostającą w zgodzie z naturą. Wytworzone technicznie mikrofale działają na zasadzie prądu zmiennego. Atomy, cząsteczki i komórki poddawane temu silnemu promieniowaniu zmieniają polaryzację od 1 do 100 miliardów razy na sekundę. Żadne atomy, cząsteczki czy komórki jakichkolwiek żywych organizmów nie są w stanie wytrzymać przez dłuższy czas takiego nacisku niszczącej siły, nawet przy niewielkim, mierzonym w miliwatach, natężeniu. Ze wszystkich naturalnych substancji, które są spolaryzowane, tlen występujący w cząsteczkach wody wykazuje największą wrażliwość. Sposób, w jaki ogrzewają mikrofale, polega zatem na wytwarzaniu tarcia poprzez nacisk wywierany na cząsteczki wody. Ich struktura molekularna zostaje rozbita i ulegają one deformacji (izomeryzm strukturalny), stają się one jakościowo upośledzone.
    2014-06-23, 09:08Tutaj cały artykuł .

    http://kucharz.wieszjak.polki.pl/organizacja-kuchni/223426,O-szkodliwosci-uzywania-kuchenek-mikrofalowych.html .

    Nie żryj żywego mięsa. Ja zwykle jem mięso zabitych kurczaków lub świń.
    Średniowieczny bełkot nawiedzonego ekooszołoma któremu wszystko szkodzi.

  • 1
  • 2

Reklama