Gdzie kupić/jaką lubicie?
Rybka na święta
-
mm (AHg2eC), 2012-12-11 11:45 Cytuj Zgłoś nadużycie
-
Anonim (ArevQq), 2012-12-11 11:49 Cytuj Zgłoś nadużycie
Najlepiej tam kupić tą rybę.
-
LUCYFER (qfJy7), 2012-12-11 12:24 Cytuj Zgłoś nadużycie
Ja z ryb to lubie najbardziej walenie.
-
mm (AHg2eC), 2012-12-11 13:24 Cytuj Zgłoś nadużycie
Smacznego haha...
-
milka2, 2012-12-12 09:03 Cytuj Zgłoś nadużycie
Ja z ryby jem tylko piersi z kury.
-
mm (AHg2eC), 2012-12-12 09:42 Cytuj Zgłoś nadużycie
Jak zwykle brak poważnych dorosłych wypowiedzi...
-
BoEna, 2012-12-12 10:29 Cytuj Zgłoś nadużycie
Na łowisku w Warcie lub za IBFem.
-
b (AE7f49), 2012-12-12 12:06 Cytuj Zgłoś nadużycie
Ja kupuję filety z mintaja. Smażę a potem przyrządzam sos grecki, zalewam tym sosem i nazajutrz mam smakowitą rybę po grecku, na zimno, bo taka najlepiej lubię, a do warzyw dodaję do duszenia jeszcze rodzynki i dwa gożdziki, żeby sos miał korzenny posmak.
-
tom77, 2012-12-12 12:56 Cytuj Zgłoś nadużycie
Ja ostatnio wypatrzyłem w stonce mrożone medaliony z tuńczyka. Kupienie świeżego graniczy u nas z cudem-nie wiem, może w dużych miastach by był? No więc kupiłem, dodałem soli, pieprzu i usmażyłem delikatnie na masełku-niebo w gębie, nie potrzeba żadnych sosów ani wyszukanych przypraw. Jedyny minus to cena 11zł za 225 g.
A latem kiedy łowię na wędkę drobnicę(płotki, krąpie, okonki)smażę je, a następnie wkładam do dużego słoja z zalewą octową z cebulą, zielem ang, i liściem laurowym-palce lizać. Trochę ten ocet niezdrowy ale mogę sobie czasem na to pozwolić bo jak ognia unikam za to fast food-ów.
-
milka2, 2012-12-12 13:05 Cytuj Zgłoś nadużycie
Smakował ktoś węgorza? Przepyszny jest.
-
Anonim (AE7f49), 2012-12-12 13:47 Cytuj Zgłoś nadużycie
napisał(a):
Smakował ktoś węgorza? Przepyszny jest.Smakował. I powiem, że jak dla mnie za tłusty.
-
gh (AkNmoX), 2012-12-12 16:07 Cytuj Zgłoś nadużycie
W raciborowicach […] karpie są.
-
Zimna Woda Z Orki (dRjUnf), 2012-12-12 17:11 Cytuj Zgłoś nadużycie
Gotował ktoś kiedyś karpia na grillu? Podobno zayebysty.
-
1 (AE7f49), 2012-12-12 17:44 Cytuj Zgłoś nadużycie
Jak to gotował na grillu? Gotuję się we wodzie w zasadzie zawsze ale żeby na grillu? Masz na myśli pieczony na grillu? Jeżeli tak, to ja tak robię i jest smakowity.
-
X (AN0XgN), 2012-12-12 22:45 Cytuj Zgłoś nadużycie
Faktycznie gotuje się w wywarach lub wodzie, bądź na parze, ale nie piecze się na grillu tylko grilluje. Pieczemy w piecach bądź piekarnikach, jeszcze smażymy i dusimy i gotujemy w próżni-SOUS VIDE. A faktycznie grillowany karp jest smaczny, co do węgorza, to jego tłustość zależna jest nawet od jego rozmiaru, ale jak dla mnie prawdziwy mazurski węgorz jest bardzo smaczny, nie mylić z chińskim.
Reklama
Reklama